Cum a luat naștere asociația?

Cadență. În anul pandemiei 2020, în urma unei serii video (15 clipuri) creată cu telefonul în format 9:16, videograful Cătalin Mihai Dumitrașcu, alias cemedeul, sprijinit de compasiunea și implicarea co-fondatorilor Georgiana Bîrdan și Georgiana Vornicu, au pus bazele unor proiecte care își doresc a avea o rată de succes mai bună decât ceea ce este, sau nu, în prezent aplicat la nivel național.

shape
100

Voluntari

shape
81

Întâlniri

Poveștile memorabile, despre unitate și bunătate își au începuturile în pasiune și conectarea la pulsația orașului

Intercalat transformă experiențele mai puțin fericite ale oamenilor străzii în vibrații ale unor evoluții de lungă durată. 

Călătoria Intercalat a început spontan și frumos din pura dorință a cemedeului, unul dintre fondatorii asociației, de a documenta viețile oamenilor străzii. Fascinația de a fi alături de oameni cu un bagaj impresionant de istorisiri, de a-i cunoaște îndeaproape pe străzile Bucureștiului a fost împărtășită pe diferite platforme sociale #subcerulliber

Credem în conexiuni și implicare, așa că timpul a fost moneda care a trebuit plătită. Contextul a făcut cumva ca echipa să se întregească în decursul a 6 luni și să fie pusă la încercare săptămânal. Luna septembrie a adus în planul gândurilor noastre dorința de a da un contur palpabil celor 10 povești documentate și care au strâns peste 800.000 vizualizări (Tudor, Ozon, Marius, George, Eugen, Rodica, Alexandru, Mihai, Gabriel, Florentina), să aflăm de ce au nevoie cu adevărat și să facem tot ce ne stă în putință să materializăm soluții reale pentru aceste nevoi. 

În spatele oamenilor străzii se ascund povești triste, dezamăgiri, impasuri, dependențe, traume, exact ca în viața fiecăruia dintre noi.

Impulsionați de puterea de a ajuta, în vremuri grele, am desfășurat activități în Parcul Colțea, joi de joi. Am creat mini proiecte pentru ajutorarea persoanelor defavorizate social (o masă caldă și haine pentru a-i proteja în timpuri friguroase). Cum faptele bune se propagă în chip minunat, activitățile noastre au determinat o mulțime de alți oameni să se implice, astfel că am primit ajutor financiar logistic, haine și ajutor din partea industriei HoReCa cu preparate gustoase, precum și contribuția cea mai de preț venită din partea oamenilor ce au devenit voluntari timpul lor. Idealul nostru nu este doar de a le oferi un ajutor de scurtă durată, ci de a veni cu o soluție reală în vederea integrării sănătoase în societate din toate punctele de vedere: consiliere personală, emoțională și profesională. 

Dintr-o poveste despre empatie, condusă de un grup de prieteni și voluntari, am reușit ușor, ușor să creștem și să devenim ceea ce se numește astăzi Intercalat. Avem alături oameni cu abilități diferite, oameni intercalați cu același scop: implicare.

Și tu poți fi implicat! Și tu poți fi intercalat

Povestea însă nu se încheie aici. Din contră, abia a început.

Ce facem?

Identificăm persoanele social defavorizate și le ascultăm.

Încercă să facem voluntariatul cool. Club social de voluntari cu activități benefice persoanelor defavorizate social.

Cu fiecare gest mărunt, tu puni bazele a ceva măreț. Doar cu timpul tău putem face acest lucru.

Acum poți oferi o donație sub forma unui cadou. Contactează-ne pentru a afla cum.

Rulează videoul

Suntem aici pentru ei.

Alexandru. Unul dintre #cavaleriitufelor care ne-a ajutat în tot acest timp din interior. Află povestea sa în clipul de pe YouTube.

Fondatori

Cătălin Mihai Dumitrașcu
Georgiana Bîrdan
Georgiana Vornicu

Testimonial

Când am aflat despre #subcerulliber, nu credeam că mă va captiva prea tare această inițiativă, am crezut că doar voi dona niște haine o dată și atât. Dar imediat am apreciat energia oamenilor și a cauzei și am ajuns prezent la aproape toate acțiunile lor.

Bogdan

Testimonial

Îmi place mult ideea și aș vrea și eu să mă implic, mai ales că prietenii mei mi-au spus că este super.

Maria

Testimonial

Am dat întâmplător de Intercalat. Am rămas cu ei deoarece fac o treabă extraordinară pentru oamenii mai puțin norocoși decât noi și, personal, de fiecare dată mă încarc cu o stare foarte bună.

Alessia

Friends